2751091785 Πανόραμα, Αργολίδα koroniotisk@gmail.com
hero image
Facebook
 
 
 
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
Το οινοποιείο “Koroniotis Winery” ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το 1999. Αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία παράγει με αγάπη και μεράκι ποιοτικά κρασιά που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την πόλη του Άργους στην τοποθεσία Πανόραμα σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και την Επίδαυρο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο μεγάλες αμπελουργικές ζώνες της Νεμέας και της Μαντίνειας, στην είσοδο του νομού Αργολίδας σε μια διαδρομή μέσα από τα ημιορεινά αμπελοτόπια, την εύφορη πεδιάδα, τις ακρογιαλιές και τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του Ελλαδικού χώρου. Μια διαδρομή που παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Κατηφορίζοντας την επαρχιακή οδό Νεμέας- Άργους, ανάμεσα στα κτήματα και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις συναντάμε το χαρακτηριστικό χαλκόχρωο κτίριο της οινοποιίας Κορωνιώτη με την απλή, διαχρονικά αναλλοίωτη αρχιτεκτονική και την ορθογώνια κάτοψη με επιρροές από την τυπολογία των Μυκηναϊκών ναών.
 
Είναι σχεδιασμένο για τη παραγωγή ποιοτικών κρασιών χρησιμοποιώντας σύγχρονες αλλά και κλασικές μεθόδους οινοποίησης που θα μας εξασφαλίζουν κρασιά που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την γεύση τους.

Το υπόγειο κελάρι με την κάβα και τα δρύινα βαρέλια όπου τα κρασιά ωριμάζουν στις κατάλληλες συνθήκες, καθώς και η αίθουσα γευσιγνωσίας είναι καθημερινά ανοιχτά για τους επισκέπτες.
 
 
 
 
 
 
 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
του οινοποιείου είναι να δημιουργεί κρασιά που διαφυλάσσουν τη μοναδικότητα του αμπελώνα, αναδεικνύουν το χαρακτήρα της ποικιλίας και εδραιώνουν την ταυτότητα του.