2751091785 Πανόραμα, Αργολίδα koroniotisk@gmail.com
hero image
Facebook
 
 
 
ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Κυριάκος Κορωνιώτης γεννήθηκε στο Άργος το 1958. Σπούδασε στην Αγγλία και Ολλανδία Χημεία και Φυσικές Επιστήμες και κατόπιν εργάστηκε σε διάφορα εργαστήρια σαν χημικός μηχανικός, αποκτώντας εμπειρία σε θέματα Γεωπονίας, στον κλάδο των τροφίμων και της οινολογίας.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1990, ίδρυσε ένα Αγροδιαγνωστικό κέντρο όπου ασχολήθηκε με αναλύσεις εδάφους, οίνου και τη θρέψη φυτών, ενώ παράλληλα δημιούργησε 2 αμπελώνες, έναν στις Μυκήνες Αργολίδας με την ποικιλία Ασύρτικο και έναν πειραματικό στο Πανόραμα Άργους με διάφορες ποικιλίες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το 1999 ξεκινάει να δουλεύει στο όνειρο του να οινοποιήσει τα δικά του κρασιά σε ιδιόκτητο οινοποιείο και ένα χρόνο αργότερα το 2000 η ανάγκη να εκφράσει τη δημιουργία και αγάπη του για το κρασί γίνεται πραγματικότητα με την ίδρυση του οινοποιείου στο Πανόραμα Άργους.

Είναι αφοσιωμένος στην ποιότητα και καθοδηγεί προσωπικά τη διαδικασία οινοποίησης από το άνοιγμα του μπουμπουκιού μέχρι τη συγκομιδή μέχρι και την εμφιάλωση. Παράλληλα, διατηρεί προσεκτικά τους αμπελώνες σε άριστη κατάσταση χρησιμοποιώντας το αγροτικό και εδαφολογικό του υπόβαθρο.

Ως ιδιοκτήτης και οινοποιός, Κυριάκος Κορωνιώτης, δημιουργεί τα κρασιά για να πετύχει ένα αυθεντικό ελληνικό στυλ με βάθος συμπύκνωσης φρούτων και γεύσεων. 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΟΧΟΣ
του οινοποιού Κυριάκου Κορωνιώτη είναι να δημιουργεί κρασιά που εκφράζουν την ολιστική έννοια του terroir, της ποικιλίας και προσωπικότητας του.